nedjelja, 5. travnja 2020.

Radionica izrade uskrsnih čestitiki


U nastavku donosim upute kako da izradite originalne uskrsne čestitke koje možete poslikati i poslati svojim najmilijima internetom.

1. 












Na sredini papira samoljepljivom trakom (koja se lako skida) načinite križ, a djeca neka prebojaju cijeli papir. Kada se boje osuše, maknite traku i prva uskrsna čestitka je gotova. Možete koristiti bilo koju tehniku.

2. 
Ovo su također jednostavni prikazi križa i Golgote izrađeni od kolaž papira…

…dok su za ove prikaze križa korištene tempere i/ili vodene boje.






3. 

Na debljem kartonu izrežite križ. Karton možete ukrasiti, obojiti, može biti s reljefom ili bez. Rubove križa također možete istaknuti. Karton za čestitku neka bude veći od prethodnog kartona kojemu ste izrezali križ i neka bude u drugoj boji kako bi križ došao više do izražaja.. Nalijepite karton s križem na čestitku i gotovi ste. Poigrajte se uzorcima i bojama.

4. 









Jedne od ljepših ideja su ove s notnim zapisima. Ispišite note s uskrsnim napjevima (možete ih skinuti na stranicama Varaždinske biskupije, samo u tražilicu upišite željeni pojam).
Jaje je također simbol novog života, kao što je i Isusov križ i uskrsnuće. Tako možete spojiti oba simbola u jednoj čestitci.
Čestitka može biti u standardnom pravokutnik-dizajnu ili u obliku jajeta. Poigrajte se bojama i možete ubaciti neku kršćansku poruku ili biblijski citat vezan za uskrsnuće.

Poslikajte svoje čestitke i pošaljite mi ih!

Želim vam puno zabave i obiteljskog druženja!

Nema komentara:

Objavi komentar